Új utakon

Hírek

2009. augusztus 5.
Bravúros, gyors eredmény - előzetesben a GINA osztogatói
A dunaújvárosi nyomozócsoport a hétvégén elfogta azt a két mezőfalvi fiatalt, akiket a múlt hét végén az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen történt mérgezésekkel gyanúsítanak. A bíróság a mai napon mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte.
Mint arról az elsők közt beszámoltunk, a  dunaújvárosi Bakafogda, illetve 2222 Club elnevezésű szórakozóhelyen július 25-én, szombat hajnalban hat fiatal rosszul lett. Négyet a mentők szállítottak mérgezéses tünetekkel a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba, míg ketten saját lábukon mentek be.

A 23 és 29 év közötti fiatalok közül ketten olyan súlyos állapotban voltak, hogy intubált, művi lélegeztetett állapotban kerültek intenzív osztályra. A fiatalok szervezetében a mérgezéses tüneteket okozó szer azonban olyan gyorsan lebomlott, hogy négy személy már másnap reggel, míg a két intenzív osztályon elhelyezett személy vasárnap kora délután elhagyhatta a kórházat.

A dunaújvárosi rendőrkapitány nyomozócsoportot hozott létre a dunaújvárosi szórakozóhelyen szombat hajnalban történtek kivizsgálására.

A szórakozóhelyre érkező mentősök, illetve a kórházban a fiatalok kezelését végző orvosok elsődleges véleménye alapján felmerült a kábítószer-túladagolás, illetve a „GINA” nevű parti-drog használatának lehetősége.

Az öt férfi és egy nő vér-, illetve vizeletmintáját orvos-szakértőhöz vizsgálta.
Az előzetes orvos-szakértői vélemény szerint a fiatalok szervezetébe egy olyan szabad kereskedelmi forgalomban kapható oldószer került, amely hatóanyaga gamma-butirolakton, mely nem minősül kábítószernek, azonban a szervezetbe jutva, a bomlás során GHB (gamma-hidroxi-butirát) formává alakul, ami viszont már szerepel a kábítószerek tiltó listáján.

A szórakozóhelyen a szert bevett fiatalok – akik közül többen kerültek már kábítószer-fogyasztással kapcsolatba - és a társaságukban lévő személyek kihallgatása, valamint a széleskörű adatgyűjtés után a nyomozócsoportnak sikerült rekonstruálni a szombat este történteket, és egy héten belül beazonosítani az elkövetőket.

Kiderült, hogy egy nagyvenyimi férfi a szert körülbelül egy évvel ezelőtt saját használatra beszerezte, és alkalmanként fogyasztotta, valamint adott belőle barátainak is.

A július 24-ei pénteken is magával vitt a szerből egy fél literes ásványvizes palackban, és egy dunaújvárosi sörözőben társaival együtt italukba öntve fogyasztotta. A szer túladagolása miatt azonban rosszul lett. A társaságában lévő két mezőfalvi fiatal – akik közül az egyik szintén fogyasztott a „bódítóból”, de nem lett tőle rosszul - a kocsijába tették az eszméletlen férfit, majd ellopták tőle készpénzét és a bódító szert tartalmazó palackot, majd azzal mentek a Dunafittben lévő két szórakozóhelyre, és töltöttek belőle a hat fiatal poharába.

A nyomozók a szerves oldószer eredeti tulajdonosát felkutatták, kihallgatták és házkutatást tartottak nála. Lakásán lefoglaltak több fél literes ásványvizes palackot, bennük szúrós szagú anyagmaradvánnyal. Ezek szakértői vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

A Dunafittben szert osztogató két személyt a dunaújvárosi rendőrök szombaton fogták el. A 24 éves B.A-t és a 17 éves fk. M.J-t lopással, két rendbeli életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint négy rendbeli súlyos testi sértéssel gyanúsítják. A mezőfalvai B.A. korábban már volt büntetve testi sértés és garázdaság elkövetése miatt, míg fiatalkorú társa büntetlen előéletű.

A hétvégén bűnügyi őrizetbe vett két személyt a bíróság a mai napon előzetes letartóztatásba helyezte.

Figyeljen gyermekére
városbiztonság
szenvedélybetegségek
családon belüli erőszak
áldozatvédelem
Hírek
programajánló
További hírek:

2009. 11. 27.

Új csalási módszer jelent meg Dunaújvárosban!!!!

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy Dunaújváros területén az elmúlt időszakban új csalási módszer jelent meg. >>>

2009. 09. 23.

Hogy ne így legyen vége(d)!

Élesben nézhették végig a dunaújvárosi középiskolások szerdán délelőtt, hogy mi történik egy halálos közlekedési baleset helyszínén. A balesettel érintett személyeket rendőrök, színészek, valamint a baleseti szimulációs csapat tagjai alakították. >>>

2009. 08. 03.

Bravúros, gyors eredmény - Előzetesben a „GINA” osztogatói

A dunaújvárosi nyomozócsoport a hétvégén elfogta azt a két mezőfalvi fiatalt, akiket a múlt hét végén az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen történt mérgezésekkel gyanúsítanak. A bíróság a mai napon mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte. >>>

2009. 07. 11.

Több áldozata is van a fiatalkorú rablónak

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai lakosság bejelentés nyomán elfogták a pár nappal korábban a médiákban is közzétett fényképes körözési felhívással is keresett fiatalkorú rablót, aki ellen így őrizetbe vétele után folyik a nyomozás. >>>

2009. 07. 02.

Fiatalkorú rablót keres a rendőrség

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat egy kiskorú elkövetővel szemben. A lakosság segítségét kérik elfogásához. >>>

2009. 06. 09.

Gyereksarok a rendőrségen

Az ügyintézéssel óhatatlanul együtt járó várakozást igyekeznek megkönnyíteni a kisgyermekes anyukáknak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon azzal, hogy gyereksarkot és pelenkázó helyet alakítottak ki az aulában. >>>