Új utakon

Hírek

2009. május 15.
Őrizetben az alapi uzsorások
Bűnügyi őrizetben van az az alapi férfi és nő, akit a dunaújvárosi rendőrök zsarolással, jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel, valamint magánokirat-hamisítással gyanúsítanak.

Előzetes letartóztatásukról előre láthatólag ma délután dönt a Székesfehérvári Városi Bíróság.

Egy alapi nő volt, akit a 40 éves alapi férfi és 38 éves élettársa huzamosabb ideje zsarolt. A sértett még tavaly nyáron kapott kölcsön pénzt a páros férfi tagjától igen magas uzsorakamatra. A nő a kölcsönkért összeg többszörösét fizette vissza a férfinek, melyet férje számlájáról vett le.
Később egy másik férfitől akart pénzt kölcsönkérni, de a személy különböző ürügyekre hivatkozva több pénzt csalt ki tőle, mint amennyi pénzről eredetileg szó volt. Ez ellen a férfi ellen csalás miatt Érden folyik büntetőeljárás, ahol jelenleg előzetes letartóztatásban van.   
Emiatt a pénzkiesés miatt aztán a sértett ismételten felkereste az alapi uzsorás nőt és férfit, és 400.000.- Ft-ot kért tőlük kölcsön. A páros azonban az asszony gépkocsiját kérte az összeg fedezeteként. Egy adásvételi szerződést is aláírtak, amin az eladó és a vevő adatai kitöltésre kerültek, egyéb adat nem. A megállapodás szerint ezt a páros akkor használta volna fel, hogyha nem kapják vissza a kölcsönadott összeget kamatokkal együtt.
A férfi és a nő azonban újabb követelésekkel állt elő a nővel szemben. A sértett azonban nagyon tartott attól, hogyha ezek a pénzügyletek a férje tudomására jutnak, akkor az bántalmazni fogja, amire korábban már többször volt példa. Ekkor támadt az uzsorás férfinek és nőnek az az ötlete, hogy a sértett hamisítsa meg férje bankszámlakivonatait, hogy annak ne tűnjenek fel a számlájáról leemelt összegek. Miután ezt a sértett több alkalommal meg is tette, és a páros erről tudomást szerzett, azzal kezdték el zsarolni, hogyha nem ad nekik további összegeket oda, akkor ezt a titkát elárulják a férjének, ezzel fenyegetve testi épségét. A nő ennek során több alkalommal adott át egy-illetve többszázezer forintos összegeket a két személynek.
A folyamatos uzsorakölcsönök, illetve zsarolások során a sértettnek kb. 4.000.000.- Ft kára keletkezett, melyről a férj csak a rendőrségi eljárás során szerzett tudomást.             

A 38 éves nőt és a 40 éves férfit a dunaújvárosi rendőrök május 13-án lakásukon fogták el, majd gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket. Előzetes letartóztatásukról ma délután dönt a Székesfehérvári Városi Bíróság.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a két elkövető más személyeket is hasonló módon zsarolt, illetve különböző összegeket csalt ki tőlük, az adatgyűjtések ezekkel kapcsolatban is jelenleg folyamatban vannak.
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságnak azonban nem biztos, hogy minden esetről tudomása van, ezért kérjük, hogy akit a két személy hasonló módon megkárosított, vagy ilyen bűncselekményről tudomása van, az jelentkezzen a dunaújvárosi nyomozóknál a 06-25/510-510-es telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén. 


Figyeljen gyermekére
városbiztonság
szenvedélybetegségek
családon belüli erőszak
áldozatvédelem
Hírek
programajánló
További hírek:

2009. 11. 27.

Új csalási módszer jelent meg Dunaújvárosban!!!!

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy Dunaújváros területén az elmúlt időszakban új csalási módszer jelent meg. >>>

2009. 09. 23.

Hogy ne így legyen vége(d)!

Élesben nézhették végig a dunaújvárosi középiskolások szerdán délelőtt, hogy mi történik egy halálos közlekedési baleset helyszínén. A balesettel érintett személyeket rendőrök, színészek, valamint a baleseti szimulációs csapat tagjai alakították. >>>

2009. 08. 05.

Bravúros, gyors eredmény - előzetesben a GINA osztogatói

A dunaújvárosi nyomozócsoport a hétvégén elfogta azt a két mezőfalvi fiatalt, akiket a múlt hét végén az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen történt mérgezésekkel gyanúsítanak. A bíróság a mai napon mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte. >>>

2009. 08. 03.

Bravúros, gyors eredmény - Előzetesben a „GINA” osztogatói

A dunaújvárosi nyomozócsoport a hétvégén elfogta azt a két mezőfalvi fiatalt, akiket a múlt hét végén az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen történt mérgezésekkel gyanúsítanak. A bíróság a mai napon mindkettőjüket előzetes letartóztatásba helyezte. >>>

2009. 07. 11.

Több áldozata is van a fiatalkorú rablónak

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai lakosság bejelentés nyomán elfogták a pár nappal korábban a médiákban is közzétett fényképes körözési felhívással is keresett fiatalkorú rablót, aki ellen így őrizetbe vétele után folyik a nyomozás. >>>

2009. 07. 02.

Fiatalkorú rablót keres a rendőrség

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat egy kiskorú elkövetővel szemben. A lakosság segítségét kérik elfogásához. >>>