fő tartalom

Újabb adomány ért célba, és újabb gyűjtés indult!

Hírkép: Újabb adomány ért célba, és újabb gyűjtés indult!

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409.750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek.

A negyedévet lezáró sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át.

Népszerű a város kenyere

Mint minden negyedévben, így a januártól márciusig tartó időszakban is minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba. Pintér Tamás polgármester a negyedévet lezáró sajtótájékoztatón elmondta: minden negyedévben törekszenek arra, hogy olyan szervezetet válasszanak, ahol leginkább szükség van a segítségre.

– Januártól márciusig minden dunaújvárosi, aki vásárolt a város kenyeréből, 50 forinttal járult hozzá a Pentele Baráti Kör Egyesület munkájához, akik hiánypótló munkát végeznek a múlt hagyományainak megőrzésében. Összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott, ez 409.750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. – fogalmazott Pintér Tamás.  

A sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetőjével közösen adták át, majd ezt az összeget ezúttal is 500.000 forintra egészítette ki az önkormányzat.

– A teljes összeget a Pentelei Molnár János és a Rosti Pál emlékév megrendezésére fordítjuk, azaz közcélra. Az eseménysorozat keretében mintegy 20 rendezvényt tervezünk. – mondta el Pálinkás Bertalan, az egyesület elnöke.

Újabb időszak, újabb gyűjtés

Pintér Tamás a sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette a következő negyedév kedvezményezettjét is: a városlakók május végéig minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskolát támogatják, amely intézmény fenntartója sajnos nehéz helyzetbe került, így az iskola működési nehézségekkel küzd.

 – A művészeti iskolánk 1999 óta működik, tánc-és zeneművészetet oktatunk a dunaújvárosi növendékeinknek. Az összeget iskolánk működésére fordítjuk majd, nagyon köszönjük a lehetőséget. – tájékoztatott Kurina Laura, az intézmény vezetője.

A jótékonysági akció tehát folytatódik!

  • Létrehozva: 2024. április 24.