fő tartalom

Idén is „Öltözz ki, öltözz be”

Hírkép: Idén is „Öltözz ki, öltözz be”

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Az immár talán hagyományosnak mondható rendezvényre idén is minden korosztályt várnak a szervezők és arra kérik a látogatókat: öltözzenek korhű ruhákba, hogy minden téren visszahozzuk az út ’60-as, ’70-es és ’80-as évekbeli hangulatát.

Városunk főutcája ezen a napon le lesz zárva a Kossuth Lajos és a Kohász utca közötti szakaszon. Ezen a részen a parkolókat is ki kell üríteni, ezért a közlekedők és az ott lakók türelmét kérik. A lezárással párhuzamosan idén is megtörténik az út és a parkolók takarítása, ezért a városüzemeltetés azt kéri, hogy az ott parkolók már előző este (április 30-án 18 óráig) álljanak el, hogy meg tudják csinálni a takarítást.

Sör és virsli

Az igazi majális hangulatot is igyekeznek biztosítani, így lesz ingyen sör és virsli a látogatóknak, de egy tribünt is építenek, ami fotófalként funkcionál majd.

A gyerekeket játszóház, kézműves foglalkozás várja, míg az idősebb korosztály számára idén is vezetett túrákkal készülnek. Az önkormányzat oldalán hamarosan elérhető lesz a részletes program és annak a két régi Ikarus busznak az útvonala, amelyik a várost járja majd. Az egyik a Béke-városrész, míg a másik a Római városrész felé közlekedik majd.

És persze lesz sok-sok fénykép, emlék a Vasmű út múltjából. A szervezők mindenkitől várják a régi fotókat a Vasmű út hőskorszakából, amit a rendezvényen is és a közösségi oldalakon is közzé tesznek majd.

Most is lesz retro autók találkozója

Idén is várják azoknak a jelentkezését, akiknek a ’60-as, ’70-es és ’80-as évekből vannak járművei! Régi Trabant, Skoda, Wartburg, Lada, vagy akár egy Opel Kadett, egy szép I-es Golf. De várják a motorokat is, MZ-k, Schwalbe-k számára is lesz hely!

Tavaly óriási sikert aratott ezeknek az autóknak a bemutatása, idén is várják a vállalkozó szellemű kiállítókat.

Jelentkezni a kabinet@dunaujvaros.hu email címen lehet, itt tudnak bővebb felvilágosítást adni a rendezvény részleteiről is.

Május 1., Vasmű út, legyünk ott minél többen!

  • Frissítve: 2024. április 24.
  • Létrehozva: 2024. április 22.